De Havezate

Het complex De Havezate ligt tussen de Zwartewaterallee en Gombertstraat in Zwolle. Samen met onder andere de gemeente Zwolle is een gebiedsvisie Zwartwaterallee tot stand gekomen waarbinnen ook De Havezate  valt. DeltaWonen bereidt op dit moment de sloop en nieuwbouw van het oude deel van De Havezate voor. 

Sloop in fases
De oudbouw van De Havezate bestaat uit 168 woningen. Deze gaan we in drie fases slopen. De eerste 26 woningen slopen we in 2025. Vervolgens bouwen we op die plek zo'n 100 woningen terug.  Zo zorgen we ervoor dat bijna iedereen die woont in de oudbouw maar één keer hoeft te verhuizen.  De tweede sloopfase staat gepland in 2027 en de derde sloopfase is gepland in 2030.

In totaal worden er zo’n 100 woningen meer teruggebouwd. Het precieze aantal is op dit moment nog niet bekend. Wel is al duidelijk dat het energiezuinige appartementen met 1 of 2 slaapkamers worden. Samen met de gemeente Zwolle zorgen we dat we meer woningen toevoegen dan slopen in Zwolle.

Informeren bewoners
De bewoners van de Havezate zijn geïnformeerd over de sloop en de nieuwbouw. Zij zijn daarnaast actief betrokken bij het opstellen van het sociaal plan. Ook zijn we in gesprek met de bewoners en omwonenden over de nieuwbouwplannen. 

Locatie