Centrumgebied Oosterenk breidt zich verder uit

Het college van B&W Zwolle heeft het ruimtelijk ontwikkelplan voor ‘Centrumgebied Oosterenk’ vastgesteld. Met dit plan wordt invulling gegeven aan de herontwikkeling van Oosterenk naar een gebied waar wonen, werken, leren, zorgen en recreëren hand in hand gaan. In deze fase van Centrumgebied Oosterenk worden er ongeveer 580 woningen gebouwd in alle prijssegmenten.

 

Betaalbare woningen in fijne wijken 

‘DeltaWonen is blij, samen met BPD Bouwfonds gebiedsontwikkelingen, Jansen Vastgoed en de gemeente Zwolle, van start te kunnen gaan in Oosterenk. Het Centrumplan is een prachtige nieuwe uitbreiding van Zwolle waar wij een belangrijke bijdrage aan gaan leveren. We zetten ons in voor voldoende betaalbare, duurzame huizen in wijken waar het prettig wonen en leven is. Daarbij hebben we oog voor het milieu, want we bouwen zoveel mogelijk inclusief en circulair. Ook in Oosterenk maken we ons hard voor het bouwen aan een gemeenschap waarin iedereen zich thuis kan voelen en waar woongeluk hand in hand gaat met maatschappelijke verantwoordelijkheid’, aldus Evert Leideman directeur, bestuurder deltaWonen.

Ruimtelijk ontwikkelplan Centrumgebied Oosterenk

Het Centrumgebied Oosterenk ligt rondom het ziekenhuis. In het plan zijn de eerste twee ontwikkellocaties uitgewerkt. BPD ontwikkelt aan ‘de Stadsrand’, de voormalige waterschapslocatie aan de Dokter van Thienenweg, ongeveer 250 woningen. Op de ‘Kop van de Boulevard’ aan de Dokter Spanjaardweg ontwikkelt Jansen Vastgoed met ons ongeveer 330 woningen en voorzieningen.

Vervolg

Het college van B&W heeft het ruimtelijk ontwikkelplan vastgesteld en aan de gemeenteraad aangeboden ter besluitvorming. De volgende stap is dat de ontwikkelaars het ruimtelijk ontwikkelplan verder uitwerken, onder meer in een bouwplan met architecten en een inrichtingsplan voor de openbare ruimte. Ook in de volgende fase kunnen belangstellenden en belanghebbenden meedenken. Tegelijkertijd wordt voor de Stadsrand en de Kop van de Boulevard een wijziging voor het Omgevingsplan voorbereid. 

Meer weten? Via onderstaande link leest u meer over het ontwikkelplan Centrumgebied Oosterenk:

Ruimtelijk ontwikkelplan vastgesteld | Centrumgebied Oosterenk (nieuwbouw-oosterenk.nl)