Zorgwoning

Een zorgwoning is een huurwoning in de directe of nabije omgeving van een zorginstelling. Bewoners wonen er zelfstandig, maar kunnen gebruik maken van de zorg en deelnemen aan activiteiten.

Veel gevraagd over Zorgwoning

Wat is een zorgwoning?

Een zorgwoning is een huurwoning waar u, ook bij behoefte aan zorg, zelfstandig kunt wonen. En waar u kunt deelnemen aan activiteiten.

Ik zoek een zorgwoning in Kampen/Zwolle. Hoe regel ik dat?

Zorgwoningen worden aangeboden via de Woningzoeker. U moet ingeschreven staan als woningzoekende. Heeft u thuiszorg die geregeld is via uw ziektekostenverzekering of via de WLZ (Wet Langdurige Zorg)? Dan kunt u misschien met voorrang in aanmerking komen voor een zorgwoning.

U kunt dat aangeven bij uw inschrijving bij de Woningzoeker.

Welke zorgwoningen er zijn en hoe het inschrijven werkt kunt u vinden op de Woningzoeker. Voor de woningen van Driezorg moet u apart inschrijven, zie website Driezorg.

Ik wil een zorgwoning huren, maar ik wil geen zorgovereenkomst, kan dat?

Of een zorgovereenkomst verplicht is leest u in de Woningzoeker. Dit staat bij de advertentie vermeld, inclusief de kosten. U kunt de woning dan alleen huren inclusief die zorgovereenkomst. De reden is dat een zorgpartij alleen 24-uurs zorg kan aanbieden als iedereen de zorg afneemt.

Wilt u weten voor welke zorg u betaalt via de zorgovereenkomst? Neem dan contact op met de zorginstantie.

Verhuren jullie seniorenwoningen in Wezep/Hattemerbroek?

Ja, wij verhuren woningen bestemd voor 55-plussers. Deze vindt u op www.hurennoordveluwe.nl waar ook de andere woningen aangeboden worden.

Verhuren jullie seniorenwoningen in Kampen/Zwolle?

Ja, naast onze zorgwoningen verhuren wij ook woningen bestemd voor 55-plussers. Deze vindt u op de Woningzoeker waar ook de andere woningen aangeboden worden. 

Ik zoek een zorgwoning in Wezep/Hattemerbroek. Hoe regel ik dat?

Wij verhuren geen zorgwoningen. 

Heeft u 24 uur per dag zorg nodig? Voor een appartement in Turfhorst, Weidebeek of Veldheem kunt u inschrijven bij:

  • Careander, voor mensen met een verstandelijke beperking
  • Viattence, voor verpleeghuiszorg senioren

In deze gebouwen verhuren wij ook gewone seniorenwoningen voor 55-plussers. Inschrijven en reageren kan via www.hurennoordveluwe.nl

Verhuren jullie kangoeroewoningen?

Ja, wij hebben enkele kangoeroewoningen in ons bezit. Dit zijn 2 zelfstandige woningen met een tussendeur. 1 Woning voor de mantelzorger en de andere voor de hulpbehoevende. Als er een woning vrij komt, staat deze op de Woningzoeker

Meer vragen (2)

Vertalen / Translate