Anders wonen

Wilt u wonen in een woongroep, milieuvriendelijk wonen of bent u op zoek naar een Kangoeroewoning? Ook in dat geval kunt u bij ons terecht. In de meeste gevallen bieden wij deze woning niet aan via de Woningzoeker. U kunt zelf contact opnemen met de betreffende woonvorm voor meer informatie.

Veel gevraagd over Anders wonen

Ik zoek een woning in een Centraal Wonen-project. Verhuren jullie die?

Ja, aan de Rijnlaan in de Aa-landen verhuren wij 35 woningen in dit project. U kunt informatie krijgen bij Maartje van de Bles 06 23 95 69 15 of op de website Centraal Wonen.

Vragen over een opgezegde woning kunt u stellen aan Marion van den Broek, via marjonsje@gmail.com. 

Ik zoek een woning in een MMWZ-project. Hoe regel ik dat?

Wilt u in aanmerking komen voor een MMWZ-woning (Mens en Milieuvriendelijk Wonen Zwolle)? Word lid van de vereniging MMWZ via De Bongerd of Meanderhof. Daar kunt u ook terecht voor alle informatie over de woningen en hoe u daarvoor in aanmerking komt.

Ik heb medische beperkingen en moet naar een aangepaste woning in Kampen/Zwolle. Hoe regel ik dat?

U kunt zich melden bij de gemeente voor een Wmo indicatie. Na beoordeling kunt u in Kampen een indicatie krijgen om te kunnen reageren op aangepaste woningen in  de Woningzoeker. In overleg met de gemeente wordt de woning toegewezen. Dit is niet volgens de rangorde die in de Woningzoeker staat.

In Zwolle zoekt de gemeente zelf een passende Wmo kandidaat bij een aangepaste woning.

In Zwolle zijn 2 Fokusprojecten. In die projecten zijn woningen voor mensen met een ernstige lichamelijke handicap. Er is de mogelijkheid voor persoonlijke verzorging en verpleging. Kijk voor meer informatie op de website van Fokuswonen.

Verhuren jullie kangoeroewoningen?

Ja, wij hebben enkele kangoeroewoningen in ons bezit. Dit zijn 2 zelfstandige woningen met een tussendeur. 1 Woning voor de mantelzorger en de andere voor de hulpbehoevende. Als er een woning vrij komt, staat deze op de Woningzoeker

Ik zoek een seniorenwoning bij groepswonen van senioren in de Swaenenborgh. Hoe regel ik dat?

Swaenenborgh is een appartementencomplex voor senioren (55+) in Stadshagen. Voor informatie en inschrijven kunt u bellen met de vereniging. Mevrouw van Thiel 038 4651848 of mevrouw de Mik 038 4213849. Er is een wachttijd voor de woningen.

Ook voor deze woningen geldt 'passend toewijzen'. U kunt bij ons laten controleren of uw inkomen passend is bij de woningen. 

Vertalen / Translate