Anders Wonen

Wilt u wonen in een woongroep, milieuvriendelijk wonen of bent u op zoek naar een Kangoeroewoning? Ook in dat geval kunt u bij ons terecht. In de meeste gevallen bieden wij deze woningen niet aan via de Woningzoeker. U kunt zelf contact opnemen met de betreffende woonvorm voor meer informatie.

Veel gevraagd over Anders wonen

Ik zoek een woning in een Centraal Wonen-project. Verhuren jullie die?

Ja, aan de Rijnlaan in de Aa-landen verhuren wij 35 woningen in dit project. U kunt informatie krijgen bij Anneke Willems 06 22 83 73 00, haar mailadres is pleega@hotmail.com. 

Vragen over een opgezegde woning kunt u stellen aan Marion van den Broek, via marjonsje@gmail.com. 

Ik zoek een woning in een MMWZ-project. Hoe regel ik dat?

Wilt u in aanmerking komen voor een MMWZ-woning (Mens en Milieuvriendelijk Wonen Zwolle)? Word lid van de vereniging MMWZ via De Bongerd of Meanderhof. Daar kunt u ook terecht voor alle informatie over de woningen en hoe u daarvoor in aanmerking komt.

Ik heb medische beperkingen en moet naar een aangepaste woning in Kampen/Zwolle. Hoe regel ik dat?

U kunt zich melden bij de gemeente voor een Wmo indicatie. Na beoordeling kunt u in Kampen een indicatie krijgen om te kunnen reageren op aangepaste woningen in  de Woningzoeker. In overleg met de gemeente wordt de woning toegewezen. Dit is niet volgens de rangorde die in de Woningzoeker staat.

In Zwolle zoekt de gemeente zelf een passende Wmo kandidaat bij een aangepaste woning.

In Zwolle zijn 2 Fokusprojecten. In die projecten zijn woningen voor mensen met een ernstige lichamelijke handicap. Er is de mogelijkheid voor persoonlijke verzorging en verpleging. Kijk voor meer informatie op de website van Fokuswonen.

Verhuren jullie kangoeroewoningen?

Ja, wij hebben enkele kangoeroewoningen in ons bezit. Dit zijn 2 zelfstandige woningen met een tussendeur. 1 Woning voor de mantelzorger en de andere voor de hulpbehoevende. Als er een woning vrij komt, staat deze op de Woningzoeker

Ik zoek een seniorenwoning bij groepswonen van senioren in de Swaenenborgh. Hoe regel ik dat?

Swaenenborgh is een appartementencomplex voor senioren (55+) in Stadshagen. Voor informatie en inschrijven kunt u bellen met de vereniging. Contactpersoon is mevrouw Scherer, 06 29 56 39 51. Er is een wachttijd voor de woningen.

Het bestuur van Groepswonen van senioren draagt een kandidaat voor. De woningen worden niet aangeboden via de Woningzoeker.

Ook voor deze woningen geldt 'passend toewijzen'. U kunt bij ons laten controleren of uw inkomen passend is bij de woningen. 

Ik zoek een woning in de Knarrenhof. Hoe regel ik dat?

Wilt u 1 van de 14 huurwoningen of liever kopen in de Knarrenhof? Schrijf u dan in bij de stichting Knarrenhof. Op de website van de Knarrenhof staat veel informatie.

Als een huurwoning beschikbaar komt zoekt de stichting een nieuwe huurder. Hebben zij die niet binnen 1 maand gevonden? Dan wordt de woning geadverteerd in de Woningzoeker voor 55-plussers.

Meer vragen (1)