Woning opleveren

Als u gaat verhuizen is het belangrijk dat u de woning netjes en schoon achterlaat. U leest hier u hoe u dat doet.

Veel gevraagd over Woning opleveren

Hoe moet ik mijn woning achterlaten?

U laat de woning leeg en schoon achter en de tuin moet netjes zijn. De werkzaamheden die vermeld staan op het inspectierapport van de voorinspectie moeten klaar zijn.

Meer informatie leest u in de Richtlijnen voor de oplevering

Ik heb de huur opgezegd en nu gaan jullie een voorinspectie doen. Wat is dat?

Door de Corona-maatregelen komen wij niet langs voor de voorinspectie.  Onze inspecteur belt u om het via de telefoon te bespreken. Hij belt u op de afgesproken tijd.

Hij vertelt u hoe u de woning moet achterlaten. Ook vraagt hij u om een paar foto’s te mailen van uw badkamer, keuken en toilet. Als er bijzonderheden zijn of u heeft zelf aanpassingen gedaan, dan wil hij daar ook graag foto's van.

Op basis van het gesprek en de foto's maakt de inspecteur een rapport op. Deze ontvangt u per e-mail. In dit rapport staan de gemaakte afspraken. U leest hierin ook wat de kosten zijn als u de afspraken niet nakomt.

Meer informatie leest u in de Richtlijnen voor de oplevering.

Ik kan niet aanwezig zijn bij de voorinspectie. Wat kan ik doen?

Door de Corona-maatregelen komen wij niet langs voor de voorinspectie. Onze inspecteur belt u om het via de telefoon te bespreken. Hiervoor is een afspraak met u gemaakt toen u de huur opgezegd heeft.

Kunt u niet op het afgesproken tijdstip? Bel ons dan om de afspraak te verzetten.

Ik ben vergeten de meterstanden op te schrijven. Hebben jullie die voor mij?

Ja, u kunt die terugvinden op de eindinspectierapport. Die heeft u, een paar dagen na het inleveren van de sleutels, per e-mail ontvangen. Kunt u die e-mail niet vinden? Bel dan met ons. 

Ik kan niet aanwezig zijn bij de eindinspectie. Wat kan ik doen?

Door de Corona-maatregelen doen wij de eindinspectie zonder huurder.

U levert de sleutels de dag na de einddatum van uw huurovereenkomst voor 8.00 uur ’s ochtends in.

U kunt de sleutels, in een gesloten envelop, in de brievenbus bij ons kantoor doen. In Zwolle is het adres Veerallee 30, in Kampen is dat Oudestraat 216D. Zet uw naam en het adres op de evenlop!

De binnendeur, raam- en kastsleutels laat u achter in de deuren en ramen van de woning. Levert u de sleutels niet op tijd in? Dan zijn de extra kosten voor uw rekening. U ziet deze op de eindafrekening.

De inspecteur controleert uw woning. U ontvangt per email een rapport van de eindinspectie. De inspecteur belt u als er bijzonderheden zijn.

Wat gebeurt er met mijn zelf aangebrachte veranderingen als ik ga verhuizen?

Zodra u de huur opzegt plannen wij een afspraak voor een telefonische voorinspectie. Tijdens dit gesprek geven wij aan welke veranderingen u mag laten zitten en welke u moet weghalen.

Soms kunt u met de nieuwe huurder afspraken maken over overname. Meer informatie staat in de Folder zelf klussen.

Ik heb mijn woning niet netjes achtergelaten toen ik ging verhuizen. Wat nu?

Tijdens de voorinspectie vertelde de woninginspecteur u hoe u uw woning moet opleveren.

Blijkt bij de eindinspectie dat u de afspraken niet bent nagekomen? Dan maken wij deze punten alsnog in orde op uw kosten. Deze kosten staan op uw eindafrekening.

Meer informatie leest u in de Richtlijnen voor de oplevering.

Ik ga verhuizen, moet ik mijn milieu- of afvalpas in de woning achterlaten?

In Zwolle laat u de pas achter in de woning.

In de gemeente Kampen en Oldebroek levert u de pas in bij de gemeente. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Kampen of de gemeente Oldebroek

Meer vragen (3)