Huur opzeggen

U kunt de huur eenvoudig opzeggen via deze website. De huur mag eindigen op elke werkdag van de maand. De opzegtermijn is meestal een maand. U ziet deze in uw huurovereenkomst. U kunt ook via de telefoon of per brief opzeggen.

U kunt natuurlijk ook eerder uw huur opzeggen. Dan heeft u meer tijd om de woning goed op te leveren. En de kans is groter dat er op tijd een nieuwe huurder bekend is. Dat kan een voordeel zijn als u spullen ter overname wilt aanbieden.

Wilt u het direct regelen? Klik dan HIER.Veel gevraagd over Huur opzeggen

Hoe zeg ik mijn huur op?

U kunt het opzeggen van uw woning, garage of parkeerplaats online regelen. Lukt dat niet? Dan kunt u ook een brief sturen, met ons bellen, of een afspraak maken om langs te komen.

Online regelen? Klik dan HIER.

Ik wil de huur opzeggen van een overleden familielid. Hoe doe ik dat?

U kunt het opzeggen van een woning, garage of parkeerplaats online regelen. Lukt dat niet? Dan kunt u ook een brief sturen, met ons bellen, of een afspraak maken om langs te komen.

Online regelen? Klik dan HIER

Per welke datum kan ik mijn huur opzeggen?

U kunt elke dag van de maand de huur opzeggen. De opzegtermijn is 1 maand en de laatste huurdag moet een werkdag zijn. Als u bijvoorbeeld op 13 juli opzegt, dan is de einddatum 13 augustus.

Valt uw gekozen datum in het weekend of op een feestdag? Kies dan een werkdag voor of na die datum.

Soms is er een andere opzegtermijn. Bijvoorbeeld na een woningruil of bij huur van een bedrijfsruimte. U leest de opzegtermijn in uw huurovereenkomst.

U kunt natuurlijk ook eerder uw huur opzeggen. Dan heeft u meer tijd om de woning goed op te leveren. En de kans is groter dat er op tijd een nieuwe huurder bekend is. Dat kan een voordeel zijn als u spullen ter overname wilt aanbieden.

Mijn echtgenoot/ geregistreerd partner is overleden. Ik blijf in de woning wonen. Wat moet ik doen?

Gecondoleerd met het verlies van uw partner. U kunt het formulier huuropzegging wettelijke medehuur ingeval van overlijden aan ons opsturen. Wij zetten de huurovereenkomst daarna op één naam. In het formulier leest u welke papieren wij van u nodig hebben.

Kan iemand anders mijn huur opzeggen?

Nee, alleen de huurder die op de huurovereenkomst staat kan opzeggen. Is er een medehuurder? Dan tekent u beide voor de opzegging.

Ik heb de huur opgezegd. Kan ik de einddatum nog veranderen?

Nee, helaas kan de einddatum niet verzet worden. Een huuropzegging is definitief.  

Ik wil mijn huur opzeggen. Wat is de opzegtermijn?

De opzegtermijn is meestal een maand.

U kunt natuurlijk ook eerder uw huur opzeggen. Dan heeft u meer tijd om de woning goed op te leveren. En de kans is groter dat er op tijd een nieuwe huurder bekend is. Dat kan een voordeel zijn als u spullen ter overname wilt aanbieden.

Soms is er een andere opzegtermijn, bijvoorbeeld na een woningruil of bij huur van een bedrijfsruimte. U leest de opzegtermijn in uw huurovereenkomst.

Wanneer krijg ik een bevestiging van de huuropzegging?

U ontvangt binnen een week een bevestiging huuropzegging via e-mail of per post.

Ik lees in de huuropzegging dat jullie mijn e-mailadres en telefoonnummer doorgeven aan de nieuwe huurder. Ik wil dat niet. Hoe voorkom ik dat dit doorgegeven wordt?

Belt u met ons vóór of direct nadat u de huuropzegging aan ons verstuurd heeft.

Ik heb mijn huur opgezegd. Kan ik dit terugdraaien?

Nee, een huuropzegging is definitief, u kunt er niet op terugkomen. Zijn er bijzondere omstandigheden? Bel dan zo snel mogelijk met ons.

Wat gebeurt er als ik mijn garage/parkeerplaats heb opgezegd?

U krijgt van ons een bevestigingsbrief. De sleutels van een parkeerplaats kunnen in onze woonwinkel ingeleverd worden. Bij een garage wordt er in overleg met u een afspraak gemaakt voor het inleveren van de sleutels in de garage.

Mijn partner en ik gaan uit elkaar. Eén van ons wil in de woning blijven wonen. Wat moeten we doen?

Staat de huurovereenkomst op beide namen en heeft u een geregistreerd partnerschap of een duurzame gemeenschappelijke huishouding van minstens 2 jaar? Dan heeft u wettelijk gezien beide recht op de woning. U bepaalt samen wie in de woning blijft wonen. Daarna is het belangrijk dat u deze wijziging aan ons doorgeeft.

Dit doet u door het formulier huuropzegging wettelijke medehuur volledig in te vullen en beide te ondertekenen. In het formulier staat welke papieren wij nodig hebben om uw aanvraag te behandelen.

Wij hebben een geregistreerd partnerschap en gaan uit elkaar. Hoe werkt het met de huurovereenkomst?

Bij een geregistreerd partnerschap heeft u wettelijk gezien beide recht op de woning. U spreekt samen af wie in de woning blijft wonen.

Daarna is het belangrijk dat u deze wijziging aan ons doorgeeft. Dit doet u door het formulier huuropzegging wettelijke medehuur volledig in te vullen en beide te ondertekenen. In het formulier staat welke papieren wij van u nodig hebben om deze wijziging door te voeren.

Wij zijn getrouwd en gaan scheiden. Hoe werkt het met de huurovereenkomst?

Door het huwelijk bent u beide huurder van de woning. Dit blijft zo totdat de rechter de echtscheiding uitspreekt. De rechter bepaalt wie van u beiden in de woning mag blijven wonen. Pas nadat de uitspraak is ingeschreven bij de gemeentelijke basisadministratie (GBA) is de echtscheiding een feit. Daarna kunt bij ons een verzoek tot het wijzigen van de naam op de huurovereenkomst indienen.

Dit doet u door het formulier huuropzegging wettelijke medehuur in te vullen, allebei te ondertekenen en naar ons op te sturen of mailen. In het formulier leest u welke papieren u mee moet sturen.

Komt u er voor de uitspraak van de rechter samen al uit? Dan kunt u of uw partner de huur al eerder opzeggen.

Mijn partner is overleden. We zijn niet gehuwd. Ik wil graag in de woning blijven wonen. Wat kan ik doen?

Gecondoleerd met het verlies van uw partner. Als u een duurzame relatie met de overledene had, dan kunt u mogelijk aangemerkt worden als medehuurder.

U kunt dit aanvragen door het formulier huuropzegging wettelijke medehuur ingeval van overlijden in te vullen. In het formulier leest u welke papieren u moet inleveren om de huurovereenkomst op uw naam te krijgen.

Is dit niet duidelijk, bel ons dan.

Onze huurovereenkomst staat op 2 namen, een van de namen moet er af. Hiervoor heb ik een formulier huuropzegging wettelijke medehuurder of samenhuur opgestuurd naar jullie. Hoe gaat het nu verder?

U hoort binnen 14 dagen of wij uw opzegging goedkeuren. Keuren wij uw opzegging goed? Dan ontvangt u hier een schriftelijke bevestiging van en passen wij met in achtneming van de wettelijke opzegtermijn de naamstelling van de huurovereenkomst aan.

Als wij uw opzegging niet goedkeuren, dan ontvangt u van ons een schriftelijke afwijzing met daarin de reden.

Hoe zeg ik de huur van een bedrijfsruimte op?

U kunt de huuropzegging per aangetekende brief aan ons sturen. Kijk in de huurovereenkomst wat de opzegtermijn is.

Ik ga de huur opzeggen en verhuizen. Mijn kinderen willen hier blijven wonen, kan dat?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Zij kunnen de huurovereenkomst niet op naam krijgen en moeten de woning ook verlaten.

Ik heb de huur opgezegd. Wanneer komt mijn woning op de Woningzoeker of Huren Noord Veluwe?

Vaak komt uw woning enkele dagen na de voorinspectie op de Woningzoeker of www.hurennoordveluwe.nl

Wordt uw woning gerenoveerd, verkocht of gaat de woning naar een bijzondere doelgroep? Dan wordt uw woning later, of niet geadverteerd.

Meer vragen (14)

Vertalen / Translate