Aanpassingen Wmo

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt dat mensen met een beperking de juiste voorzieningen, hulp en ondersteuning krijgen. Het kan gaan om ouderen, gehandicapten of mensen met psychische problemen. De Wmo zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen aan de maatschappij en zo veel mogelijk zelfstandig kan wonen.

Veel gevraagd over Aanpassingen Wmo

Ik wil graag een verhoogd toilet en/of beugels. Kan ik dit bij jullie aanvragen?

Een verhoogde toiletpot wordt niet vergoed door de Wmo. U kunt deze bij ons aanvragen. De kosten zijn € 250,00, inclusief plaatsen. Heeft u een zwevende toiletpot? Dan zijn de kosten € 325,00.

Dit kan alleen voor deze prijs als de leidingen er al liggen, anders wordt het duurder. We maken dan een prijsopgave voor u.

Beugels kunt u kopen bij een bouwmarkt of thuiszorgwinkel. Wilt u dat wij dat voor u regelen? Dan zijn de kosten € 45,00 per beugel, inclusief aanbrengen.

Wat houdt de Wet maatschappelijke ondersteuning in?

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zorgt ervoor dat mensen met een beperking de voorzieningen, hulp en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.

Het kan gaan om ouderen, gehandicapten of mensen met psychische problemen.

De Wmo zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen aan de maatschappij en zo veel mogelijk zelfstandig kan blijven wonen. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van de Wmo.

Waar kan ik een aanvraag indienen voor een Wmo-aanpassing in de woning?

U kunt een Wmo-aanvraag (Wet maatschappelijke ondersteuning) indienen bij uw gemeente. Elke gemeente heeft een apart zorgloket of Wmo-loket . Het loket beoordeelt uw aanvraag.

Aanpassingen kosten geld. De Wet maatschappelijke ondersteuning vergoedt deze aanpassingen deels of volledig. Het kan dus zijn dat u een eigen bijdrage moet betalen. Het Wmo-loket geeft u hierover alle informatie.

Moet ik betalen voor een Wmo-aanpassing?

Aanpassingen kosten geld. De Wet maatschappelijke ondersteuning vergoedt deze aanpassingen deels of volledig. Het kan dus zijn dat u een eigen bijdrage moet betalen.

Het Wmo-loket geeft u hierover alle informatie.

Kan ik een thermostaatkraan krijgen?

U krijgt een thermostaatkraan van ons, als er door de Wmo een douchezitje geplaatst is. In alle andere gevallen moet u de thermostaatkraan zelf betalen.

Ik wil graag zo lang mogelijk in mijn woning blijven wonen. Kan ik mijn woning (laten) aanpassen?

Heeft u als gevolg van ouderdom of een lichamelijke beperking moeite om in uw woning te blijven wonen? Dan kunt u bij het Wmo-loket van uw gemeente een aanvraag doen voor een aanpassing.

Meer vragen (1)

Vertalen / Translate