Kampen: Rozenstraat/Anjerstraat

Het project Anjerstraat – Rozenstraat ligt in het Bregittenkwartier. Dit is één van de buurten aan de rand van de binnenstad van Kampen.   

Oude woningen gesloopt
Eind maart 2022 heeft het bedrijf New Horizon in opdracht van deltaWonen de 44 duplexwoningen uit de jaren ’50 in de Anjerstraat en Rozenstraat gesloopt. Deze woningen waren oud en van slechte kwaliteit. Tijdens de sloop is het gebied onderzocht. Er zijn geen bijzonder archeologische vondsten gedaan.  Tijdens de sloop is er ook op een veilige manier asbest verwijderd.

Het project
DeltaWonen gaat 31 nieuwe woningen bouwen. De verdeling in het gebied wordt als volgt: 

Rozenstraat
Aan de Rozenstraat komen 2 typen woningen: 

  • 16 eengezinswoningen met een woonkamer en keuken op de begane grond, 2 slaapkamers en een badkamer op de verdieping en een zolder.
  • 3 levensloopbestendige woningen met een woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer op de begane grond.

    Alle woningen aan de Rozenstraat krijgen een kleine buitenruimte met een fietsenberging achter de woning.

Anjerstraat
Aan de Anjerstraat komen beneden- en bovenwoningen:

  • Op de begane grond komen 4 benedenwoningen met een woonkamer, keuken, badkamer, 2 slaapkamers en een ruime tuin.
  • De 8 bovenwoningen hebben op de 1e etage een woonkamer, keuken en balkon. Op de 2e etage hebben de woningen 2 slaapkamers, een badkamer en berging.

    Alle woningen hebben een fietsenberging aan het achterpad achter de woningen.

Planning
Eind maart 2023 zijn er op locatie aanvullende bodemonderzoeken uitgevoerd.
Het definitieve ontwerp is klaar en de omgevingsvergunningen is goedgekeurd door de gemeente Kampen. 
Salverda Bouw is begin 2024 voor ons gestart met bouwwerkzaamheden voor de woningen. De verwachte oplevering van de woningen is begin 2025. 

Verhuurinformatie

De woningen bieden wij op een later moment aan via de Woningzoeker. Dat is ook het moment dat u kunt reageren op de woningen.
Om te kunnen reageren, heeft u een inschrijving nodig. U kunt zich inschrijven op de website van de Woningzoeker.

Reageren
Wilt u een e-mail ontvangen zodra u kunt reageren? Maak dan een zoekprofiel aan bij uw inschrijving en geef aan dat u een tipbericht wilt ontvangen. Dat is een e-mail waarin u getipt wordt over een woning die op de Woningzoeker staat en die binnen uw zoekprofiel valt. Let op, als u een e-mail ontvangt, moet u nog wel zelf reageren op de woning.
Het is niet verplicht om een zoekprofiel aan te maken binnen de Woningzoeker. U kunt ook zelf de website in de gaten houden.

Passend toewijzen
Onze woningen wijzen wij passend toe. Dat betekent dat wij al onze sociale huurwoningen verhuren aan woningzoekenden met een inkomen dat volgens de wet ‘past’ bij de huurprijs. Meer informatie hierover vindt u bij de spelregels van passend toewijzen.

Huurprijzen
De verwachting is dat de huurprijzen variëren tussen circa 633,- en 763,- exclusief servicekosten (prijspeil januari 2022).

Locatie