Flexwonen - Scholtenserf (Zwolle)

De woningnood is groot. Om snel woningen toe te kunnen voegen, willen we op verschillende plekken flexwoningen bouwen. Dit zijn sociale huurwoningen die voor een periode van 10 tot 15 jaar op een locatie komen te staan en die vervolgens ergens anders kunnen worden geplaatst. In 2024 willen we ongeveer 120 flexwoningen bouwen op verschillende plekken in Zwolle. 

Locatie Scholtenserf 
Samen met de gemeente Zwolle zijn voor 2023/2024 drie locaties aangewezen om flexwoningen te bouwen. Eén van die locaties ligt aan de Scholtensteeg. De buurt heeft hierover een brief gehad. Ook zijn er informatiemomenten gepland voor geïnteresseerden. Buurtbewoners hebben hiervoor een uitnodiging gekregen.  De  volgende inloopbijeenkomst staat gepland op 30 november 2023.  

Plan
Het plan bestaat uit 30 woningen. Dit zijn appartementen in een gebouw met 3 lagen (verdiepingen). Deze woningen zijn ongeveer 45 vierkante meters groot. Het zijn zelfstandige woningen, dus ze hebben allemaal een eigen keuken en badkamer met toilet. De tijdelijke woningen hebben één slaapkamer en zijn daarom bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens. 

Het zijn woningen van een goede kwaliteit. We letten er ook op dat ze er mooi uitzien. Zo bouwen we in korte tijd veel goede en duurzame woningen.  

Op deze locatie aan Scholtenserf worden nog meer woningen gebouwd. Dit doet Janssen Vastgoed.  

Voor wie zijn de woningen bedoeld? 
De woningen zijn geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens met een inkomen beneden de DAEB-inkomensgrens (DAEB-inkomensgrens 2023). de flexwoningen worden verhuurd via De Woningzoeker. Dit is de gebruikelijke manier van verhuur van onze woningen. Ongeveer 20 woningen gaan naar reguliere woningzoekenden. De overige 10 woningen worden toegewezen aan statushouders.  

De huurders krijgen een tijdelijke huurovereenkomst, voor de periode dat de omgevingsvergunning geldt. Iedere huurder van een tijdelijke woning behoudt de inschrijfduur van De Woningzoeker, zodat ze makkelijker weer aan andere woningruimte kunnen komen. 

Vragen? 
Heeft u vragen over dit project? Dan kunt u ons bellen op 038 - 851 02 00 of een mail sturen aan info@deltawonen.nl  

Meer informatie 
Wilt u meer informatie over het project aan Scholtenserf? Kijkt u dan eens op de website van Janssen Vastgoed. Die kunt u vinden via deze link:  Scholtenserf - Jansen Vastgoed