Flexwonen - Buitenbroeksweg Kampen

DeltaWonen gaat de komende 10 jaar minstens 900 nieuwe woningen bouwen in Kampen. Om snel woningen toe te kunnen voegen, willen we op verschillende plekken flexwoningen bouwen. Dit zijn sociale huurwoningen die voor een periode van 10 tot 15 jaar op een locatie komen te staan en die vervolgens ergens anders kunnen worden geplaatst. In 2024 en 2025willen we ongeveer 120 flexwoningen bouwen op verschillende plekken in Kampen.

Locatie Buitenbroeksweg
Op dit moment zijn we in gesprek met de gemeente Kampen over de locaties waar de flexwoningen komen. De eerste locatie die is onderzocht, is de Buitenbroeksweg. De buurt is hierover geïnformeerd via een brief en tijdens inloopbijeenkomsten in mei, juli en oktober 2023. 

Tijdens de inloopbijeenkomsten hebben de gemeente Kampen en deltaWonen veel gesproken met bewoners en organisaties uit de buurt. 

Er zijn meerdere alternatieven besproken. Op dit moment heeft het alternatief met 24 rug-aan-rugwoningen de voorkeur.
(In de zijlbalk ziet u de afbeelding van de alternatieven die op de verschillende inloopbijeenkomsten zijn besproken).

Flexwoningen
De woningen zijn gemiddeld tussen de 30 en 50 vierkante meters. Het zijn zelfstandige woningen, dus elke woning heeft een eigen keuken en badkamer met toilet. Ze zijn bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens. Het zijn woningen van een goede kwaliteit. We letten er ook op dat ze er mooi uitzien. Zo bouwen we in korte tijd veel volwaardige woningen.

Voor wie zijn de woningen bedoeld?
De woningen zijn geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens met een inkomen beneden de DAEB-inkomensgrens. de flexwoningen worden verhuurd via De Woningzoeker. Dit is de gebruikelijke manier van verhuur van onze woningen. De huurders krijgen een tijdelijke huurovereenkomst, voor de periode dat de omgevingsvergunning geldt. Iedere huurder van een tijdelijke woning behoudt de inschrijfduur van De Woningzoeker, zodat ze makkelijker weer aan andere woningruimte kunnen komen.

Vragen?
Heeft u vragen over dit project? Dan kunt u ons bellen op 038 - 851 02 00 of een mail sturen aan info@deltawonen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Wilt u actief op de hoogte blijven over dit project? Meldt u dan voor de nieuwsbrief. Dit doet u door te mailen naar flexwonen@kampen.nl