Schulden? Wij kunnen u nu nog beter helpen!

Mensen met schuldproblemen vinden het vaak moeilijk om hulp te zoeken of te vragen. Toch is het belangrijk om bij huurachterstand en andere betaalproblemen snel goede hulp te krijgen. Want zo kunnen grotere (schuld)problemen voorkomen worden. Daarom wil deltaWonen huurders met betalingsproblemen zo goed mogelijk helpen.

Voor inwoners gemeente Zwolle
De gemeente Zwolle is samen met een aantal andere organisaties de pilot ‘Vindplaats schulden’ gestart. Deze pilot heeft het doel om mensen met financiële problemen zo snel mogelijk te kunnen helpen. Ook deltaWonen werkt mee aan deze pilot.

Hoe werkt het?
Aan de pilot doen verschillende organisaties mee, namelijk:

De 3 Zwolse woningcorporaties; deltaWonen, Openbaar Belang en SWZ.
Energiebedrijven; Essent, Energiedirect.nl, Eneco, Oxxio, Nuon, Woonenergie.
Drinkwaterbedrijf Vitens, ZilverenKruis/Achmea en Stichting BKR

Als u een betaalachterstand heeft bij 2 of meer van deze organisaties, dan wordt er vanuit het Sociaal Wijkteam contact met u opgenomen. Samen wordt er dan gekeken wat er aan de hand is en welke hulp geboden kan worden.

Wilt u niet meewerken?
Wilt u niet dat wij in geval van een betalingsachterstand uw gegevens aan de gemeente doorgeven? Laat ons dit dan weten! Neem contact met ons op via:

e-mail               : info@deltawonen.nl
telefoon           : (038) 851 02 00
post                 : Postbus 604, 8000 AP ZWOLLE

Meer weten?
Wilt u meer weten over dit project, kijkt u dan op de website van gemeente Zwolle, www.gemeentezwolle.nl, of neem contact met de gemeente op via 14038

Voor inwoners gemeente Kampen
Heeft u vragen over het aanvragen van toeslagen van de belasting of heeft u een naheffing gekregen? Lukt het niet meer om uw rekeningen en te betalen? Heeft u meerdere schulden en weet u niet hoe u dit moet oplossen? U kunt financiële hulp en advies krijgen.

In de gemeente Kampen kunt u terecht op dinsdag- en donderdagochtend bij Financiën op Koers tussen 9:00 en 12:00 uur. Het adres is Vloeddijk 79. Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.financienopkoers.nl

Voor inwoners van gemeente Oldebroek
Heeft u vragen op het gebied van werk, inkomen of zorg? Loopt u in het dagelijks leven tegen bepaalde dingen aan en heeft u behoefte aan ondersteuning? Hiervoor kunt u terecht bij het Sociaal Team in de gemeente Oldebroek.

Wilt u liever langskomen? U kunt iedere werkdag van 09.00 tot 12.00 uur terecht bij het Sociaal Team in Multifunctioneel Centrum de Brinkhof in Wezep (Marienrade 3). Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken. Wilt u graag een afspraak dichter bij huis? Dat is mogelijk, hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen. Telefonisch is het Sociaal Team van 08.30 tot 16.30 uur bereikbaar via telefoonnummer 0525 63 83 33. Daarnaast kunt u via de website www.oldebroek.nl (bij het kopje Sociaal Team) een contactformulier invullen met uw vraag

Terug naar overzicht

Vertalen / Translate