Kangoeroewoning te huur!

_DSC3931.jpg

Zelfstandig wonen in Zwolle met een zorgvraag

DeltaWonen heeft per direct een kangoeroewoning te huur aan Havezathenallee 75 en 77 in de wijk Stadshagen in Zwolle. Een kangoeroewoning is een bijzondere woonvorm: twee volledig zelfstandige woningen naast elkaar die via een tussendeur aan elkaar verbonden zijn. Zo kan een gezin bijvoorbeeld zelf zorgen voor een zorgbehoevende ouder

“In het begin was het wel even spannend, je neemt toch een bepaalde verantwoordelijkheid op je. Maar in onze Molukse cultuur is het normaal om voor je ouders te zorgen.”, zegt Mick Woearbanaran (68). Hij woont sinds tien jaar met zijn moeder in een kangoeroewoning van deltaWonen in de Zwolse wijk Stadshagen.
Makkelijk is het ook, geeft hij toe: “Ik hoef bijna nooit te koken, dat doet zij. We eten elke dag samen.” Ook tussendoor lopen Woearbanaran en zijn moeder regelmatig bij elkaar binnen. “Even een kopje koffie drinken en een praatje maken. Daarna gaan we weer onze eigen weg.
Moeder Jublina is nog behoorlijk fit, ze heeft alleen eens in de twee weken huishoudelijke hulp. “Net als ik heeft ze haar eigen leven. Ze heeft ook haar eigen voordeur. Alleen als ze naar het ziekenhuis of de dokter moet, ga ik met haar mee. Dan is het makkelijk dat ik in de buurt én gepensioneerd ben.”

Over de woningen
Beide woningen liggen aan de Havezathenallee in Zwolle.
Havezathenallee 75: Woning met twee verdiepingen met 3 slaapkamers en een tuin op het oosten. Bruto huur is €641,00. Servicekosten zijn €1,00.
Havezathenallee 77: Gelijkvloerse woning met zonnepanelen met 2 slaapkamers en een tuin op het zuiden. Bruto huur is €712,00. Servicekosten zijn €32,00.

Voor beide woningen is, afhankelijk van uw inkomen en gezinssamenstelling, huurtoeslag mogelijk.

Voorwaarden:

- Huurders van een kangoeroewoning hebben een ‘zorgrelatie’.
- U staat beiden ingeschreven bij De Woningzoeker.
- Er geldt een inkomensvoorwaarde. Dit heet passend toewijzen.

Meer informatie leest u op www.dewoningzoeker.nl.

Belangstelling?
Heeft u belangstelling of wilt u meer weten? Stuur dan een mail naar info@deltawonen.nl of neem contact op met onze Klantenservice via telefoonnummer 038 851 02 00. 

Terug naar overzicht

Vertalen / Translate