Huurders brief over datalek maart 2022

Op dinsdag 15 maart 2022 ontdekten we dat er digitaal is ingebroken in het systeem van deltaWonen. Dit is een datalek. Hierbij zijn onder andere persoonsgegevens zichtbaar geweest voor onbevoegden. Het gaat om persoonsgegevens van (oud-)huurders, (oud-)leveranciers en (oud-)medewerkers. Huurders van deltaWonen hebben hierover een brief of een mail ontvangen. Dit is de inhoud van de brief:

Beste huurder,
U huurt een woning van deltaWonen. Daarom hebben wij gegevens van u opgeslagen. Wij hebben helaas een vervelende mededeling. Leest u deze brief daarom goed door!

Er is digitaal ingebroken in het systeem van deltaWonen
Vorige week hebben wij ontdekt dat er digitaal is ingebroken in het systeem van deltaWonen. We hebben de inbraak gestopt. Ook zijn we direct een onderzoek gestart.

Dit is een datalek
In ons systeem hebben wij ook gegevens van u opgeslagen. Sommige van deze gegevens kunnen door de daders zijn ingezien of opgeslagen. Dit is een datalek. Dit hebben wij gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Onderzoek toont niet aan dat uw gegevens zijn ingezien
Toch vinden wij het belangrijk om u hierover te infomeren. We kunnen het namelijk ook niet helemaal uitsluiten.

Het gaat om deze soort gegevens
Bij het datalek zijn deze soorten (categorieën) gegevens misschien gezien door de daders

  • Contactgegevens die u met ons heeft gedeeld
  • Financiële gegevens die u gebruikt bij uw contact met deltaWonen (of die op u van toepassing zijn)

Het spijt ons erg dat dit heeft kunnen gebeuren!
Wij hebben helaas niet kunnen voorkomen dat dit is gebeurd. Wel hebben wij direct maatregelen getroffen om het datalek te stoppen, en toekomstige datalekken te voorkomen. 

Pas op voor valse mails, sms en/of valse telefoongesprekken!
Het onderzoek toont niet aan dat uw gegevens ingezien of gestolen zijn. Maar voor de zekerheid vragen wij u om goed op te letten! Het kan zijn dat daders gaan proberen om meer persoonlijke gegevens van u te verkrijgen, zoals wachtwoorden of pincodes. Bijvoorbeeld door valse e-mails of per sms-berichten aan u te versturen. Of door valse telefoongesprekken met u te voeren. Let altijd goed op of het emailadres van de afzender klopt. En of u het telefoonnummer kent.

Onderaan deze brief geven wij tips hoe u kunt voorkomen dat er misbruik wordt gemaakt van uw gegevens.

Wij staan voor u klaar
Heeft u vragen of wilt u uw zorgen delen? Neem gerust contact met ons op. Ook als u een klacht heeft over deze datalek, kunt u deze bij ons kwijt.

U kunt ons bellen of whatsappen van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur op
(038) 851 02 00. Mailen kan natuurlijk ook: info@deltawonen.nl. Chatten kan via onze website www.deltawonen.nl. Op onze website vindt u ook meer informatie over het datalek.