DeltaWonen vervangt 3532 TL-armaturen voor LED-verlichting, besparing: ongeveer 100.000 kilogram aan CO2 uitstoot per jaar

vervangenTL.jpg

DeltaWonen vervangt het komend jaar alle TL-armaturen in de algemene ruimtes van haar complexen door LED-verlichting. Algemene ruimtes zijn ruimtes zoals: galerijen, trappenhuizen, bergingsgangen en parkeergarages. DeltaWonen besloot onlangs om deze vervangingsoperatie naar voren de halen in haar planning, omdat de ingreep een aanzienlijke besparing oplevert op het gebied van betaalbaarheid en duurzaamheid. In de periode 2017-2018 worden totaal 3.532 armaturen vervangen. Adjunct-directeur Sjoerd Quint van deltaWonen gaf het startschot van deze vervangingsoperatie aan de Secretarislaan in Zwolle.

Voordelen van LED-verlichting
LED-verlichting heeft een aantal voordelen ten opzichte van de traditionele TL-verlichting. De LED verlichting is milieuvriendelijker en zorgt daarmee voor minder CO2 uitstoot. De vervanging van totaal 3.532 TL-armaturen levert een vermindering van ongeveer 100.000 kilogram per jaar aan CO2 uitstoot op. Bovendien verbruikt LED verlichting veel minder energie dan TL-verlichting. LED verlichting gaat veel langer mee en is daardoor onderhoudsvriendelijker. Dit levert deltaWonen een flinke besparing op van de onderhoudskosten. Tenslotte geeft LED verlichting prettiger en beter licht, dit zorgt voor een veiliger gevoel.

Terug naar overzicht

Vertalen / Translate