DeltaWonen gaat samen met bijna 40 andere Zwolse en landelijke organisaties voor de Climate Campus

Spacer.jpg

Maar liefst 38 partijen zeggen ja tegen de oprichting van een Climate Campus in Zwolle en de IJssel-Vechtdelta en zetten daarmee in op een stevig en innovatief antwoord op klimaatverandering. Onder de partijen ook de gemeenten Kampen en Zwolle, het KNMI, TU Delft, Arcadis en BPD, Vitens, Hogeschool Windesheim, het waterschap Drents Overijsselse Delta en ook de andere Zwolse woningcorporaties SWZ en Openbaar Belang.

In de intentieverklaring zeggen partijen toe om uiterlijk 1 december 2017 een gezamenlijk actieprogramma op te leveren. En daarmee Zwolle en omgeving klimaatbestendig te maken nu de gevolgen van klimaatverandering overal in Nederland en de wereld voelbaarder worden. 

Zwolle ligt op het laagste punt in de IJssel-Vechtdelta. Met de stijging van de zeespiegel en het IJsselmeer en de toename van extreme regenval staat de waterveiligheid steeds meer onder druk. Tot voor kort volstond het wegpompen van water en het versterken van dijken nog. Dit soort maatregelen zijn op termijn niet meer afdoende. Het klimaatvraagstuk vraagt om oplossingen op allerlei niveaus: van de regenton in de achtertuin en groene gevels tot en met een geluidswal die uitgevoerd wordt als noodwaterkering, zoals in de wijk Stadshagen in Zwolle.

Voor deltaWonen geldt dat we kijken hoe we onze woningen in de toekomst klimaatbestendiger kunnen maken.

Terug naar overzicht

Vertalen / Translate