deltaWonen behaalt opnieuw uitstekende resultaten bij Aedes Benchmark 2017

logo-aedes-1.png

Een positieve beoordeling voor deltaWonen bleek uit de resultaten van de Aedes Benchmark 2017 die donderdag 23 november bekend werden gemaakt. In deze Benchmark worden prestaties van woningcorporaties landelijk met elkaar vergeleken. DeltaWonen behaalde voor derde jaar op rij ook dit jaar een AA-score op het oordeel van onze huurders en op onze (gemiddelde lage) bedrijfslasten. DeltaWonen is de enige corporatie in de grootteklasse 10.000 tot 25.000 verhuureenheden, die dit resultaat heeft weten te behalen.

In de benchmark worden woningcorporaties vergeleken op basis van 5 prestatievelden ‘Huurdersoordeel (A), Bedrijfslasten (A), Duurzaamheid (B), Onderhoud & verbetering (B) en Beschikbaarheid & betaalbaarheid (B). Deze laatste 3 velden zijn dit jaar nieuw. We zitten op deze velden op het landelijke gemiddelde niveau.

Evert Leideman: “De Aedes Benchmark is voor ons als deltaWonen belangrijk, omdat het laat zien hoe huurders ons beoordelen en hoe wij het doen ten opzichte van onze collega woningcorporaties. We zijn trots dat huurders deltaWonen in de Benchmark gemiddeld beoordelen met een 7.7. Landelijk beoordelen huurders hun woningcorporatie gemiddeld met een 7.5. Bij deltaWonen vinden we het belangrijk dat huurders snel en klantvriendelijk geholpen worden. Wij zoeken continu naar manieren om onze producten en service te verbeteren. Daarvoor is actuele kennis van de behoeften van de klant en van de ontwikkelingen in de markt en de maatschappij van groot belang. Die kennis doen wij op door onderzoek, maar vooral ook door goed naar onze klanten te luisteren.”

De Benchmark laat zien dat deltaWonen het goed doet. De gemiddelde bedrijfslasten (per verhuureenheid) komen uit op € 648,-. Dat is ruim lager dan het landelijke gemiddelde (€ 790,-). Leideman: “Iedereen heeft recht op een goede en betaalbare woning. De vraag naar sociale huurwoningen is ook in 2017 gestegen. De verwachting is dat deze stijging voorlopig blijft doorzetten. We investeren daarom de komende jaren fors in de bouw van huurwoningen om aan die vraag te voldoen. Uiteindelijke doel in 2023: 1.000 woningen aan ons bezit toevoegen. Om dit doel te behalen, blijven we kritisch op onze bedrijfslasten en proberen we ons werk steeds efficiënter te doen.”

Terug naar overzicht

Vertalen / Translate