Nieuws

Radiatoren ontluchten? Zo doet u dat

Heeft u de indruk dat uw radiatoren niet genoeg of ongelijke warmte afgeven? Of zijn ze soms luidruchtig? Dit kan betekenen dat het nodig is om uw radiatoren te ontluchten. Het is belangrijk om dat minimaal één keer per jaar te doen. Bekijk hier het filmpje of lees hieronder hoe u dat zelf kunt doen.

Wat heeft u ervoor nodig?

  • Een ontluchtingssleuteltje. Dit is een kleine vlindervormige sleutel waarmee u het ontluchtingsventiel op de radiator open kunt draaien.  Heeft u geen radiatorsleuteltje? Koop er  dan een bij een doe-het-zelf-winkel.
  • Een doek. Op het moment van ontluchten kan er samen met de lucht overtollig water ontsnappen. Dit water kan erg warm of vuil zijn. Vang dit op met een doek.

Wat moet u doen?

  • Zet de thermostaat op de gewenste temperatuur.
  • Draai alle radiatoren open. Doe dit minimaal tien minuten door de knop linksom te draaien. Sluit daarna alle radiatoren door de knop rechtsom te draaien.
  • Begin nu met ontluchten. Start met de radiatoren beneden. Draai met het ontluchtingssleuteltje het ontluchtingsventiel op de radiator open (linksom). Er komt nu lucht uit; u hoort een fluitend geluid.
  • Is het gefluit verdwenen en komt er alleen nog maar water uit? Draai dan het ontluchtingsventiel weer dicht en draai de radiatorkraan weer open (linksom).
  • Herhaal dit bij alle radiatoren.

Deelnemers gezocht: Pientere Tuinen

Gemeente Zwolle, woningcorporaties en Stichting Straatboer zoeken huurders met een tuin voor het project 'Pientere Tuinen'. Deelnemers krijgen een gratis bodemsensor en informatiepakket, dragen bij aan groenere tuinen, en helpen bij klimaatonderzoek. 25 tuinen worden geselecteerd voor dit initiatief. De bodemsensor verzamelt data voor onderzoek zonder persoonlijke gegevens. Meer informatie vind je op www.pienteretuinen.nl.

Frans Holleman nieuwe adjunct-directeur Vastgoed a.i.

Vanaf 1 november is ir. Frans Holleman als adjunct-directeur Vastgoed a.i. bij deltaWonen in dienst getreden. Hij vult hiermee de plek in die ontstond na het onverwachte overlijden van Menno van der Veen op 3 september jl. Frans is voor velen geen on...

DeltaWonen bouwt mee aan Reevedelta (Kampen)

De komende jaren wordt er veel gebouwd in Reevedelta, een nieuwe wijk in Kampen. Ook deltaWonen gaat hier woningen bouwen. Evert Leideman, directeur-bestuurder van deltaWonen: “Reevedelta is een prachtige nieuwe uitbreiding van Kampen, waar deltaWon...

Kunst met een verhaal op Zerboltflats

Een droom die in vervulling gaat. Tijdens een expositie in het Buurtarchief werden de kunstwerken van Henk Frauenfelder, een huurder van deltaWonen, tentoongesteld. Na deze kennismaking met Henks tekeningen ontstond het idee om zijn kunstwerken op doeken aan de zijkanten van de flats aan de Zerboltstraat te hangen.

Werkgeluk + woongeluk = wijkgeluk

“Een huis van de wijk in elke wijk, dat zou een mooi doel zijn om ons op te richten. Een plek voor huurders om binnen te wandelen, vragen te stellen of gewoon even een praatje te maken en een kopje koffie te drinken. Misschien wel een plek waar buren...

Bewonersraadpleging Berkum energieneutraal

Nederland, maar ook Zwolle wil in 2040 aardgasvrij zijn. Dit betekent dat alle woningen klaar moeten zijn voor een aardgasvrije toekomst. Als corporatie zorgen wij ervoor dat onze woningen hier klaar voor zijn. In Berkum is er een bewonersraadpleging om input te krijgen voor de aardgasvrije toekomst.