Grijs groener maken!

Duurzaamheid, verduurzaming en deltaWonen gaan hand in hand. Wij zijn bezig met het klimaat, met mensen én met de planeet. Dat zit hem niet alleen in onze voorkeur voor duurzaam bouwen. Zo zetten we ons ook in voor het herstel van de biodiversiteit. Daarom willen wij samen met onze huurders grijs groener maken!

Op een prachtig plekje midden in het centrum van Zwolle wonen meneer en mevrouw Habers. Als je hier in de tuin staat, kun je je niet voorstellen dat je je midden in de stad bevindt. Een oase van rust middenin de drukke stad. “We horen hier de hele dag vogeltjes” vertelt meneer Habers. “Én juist dat maakt dit plekje zo uniek voor ons”.

Mooiste plekje van Zwolle Een jaar of 11 geleden stond de familie op het punt om op vakantie te gaan. Omdat het gezin graag van een boven- naar een benedenwoning wilden verhuizen, moesten zij punten verzamelen. Net voor de vakantie vroeg mevrouw Habers aan haar kleinzoon om nog even op een woning te reageren. “Mijn kleinzoon vroeg aan mij: ”Oma is dit huis wat voor jou?”. Omdat het midden in het centrum was heb ik geantwoord dat het prima was. Niet gedacht dat de woning daadwerkelijk van mij zou worden”. Vlak voor de vakantie kreeg mevrouw een telefoontje dat de woning voor haar was. “Omdat we eigenlijk hadden gereageerd voor de punten, had ik niet eens zo goed naar de woning gekeken”, vertelt mevrouw Habers. “Nu wonen we op het mooiste plekje van Zwolle met een tuin!”.

Kippen midden in de stad
In het complex bevinden zich 6 appartementen. Ieder appartement heeft een eigen stukje tuin van ongeveer 30 m2. Meneer en mevrouw Habers hebben de tuin helemaal naar hun eigen smaak ingericht. “We hebben van oude pallets een soort afscheiding gemaakt en wat bloementjes geplant.” Vertelt meneer Habers. “Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen stukje tuin. De één doet er wat meer aan dan de ander” aldus meneer Habers. “Maar het is een heerlijk plekje!”, vertelt mevrouw Habers. “Als onze achterkleinzoon komt, kan hij een heel parcours door de tuinen heen rijden. Dit parcours brengt hem bij de kippen van onze bovenbuurvouw. Daar mag hij altijd even kijken of de kippen verse eitjes hebben gelegd. Waar kan dat nu nog?”

Zwolle, als dagje uit...
Ondanks het heerlijke plekje in Zwolle, hebben meneer en mevrouw Habers ook nog een stacaravan in Ommen. “We hebben daar een prachtige plek midden in het groen. Maar we vinden het belangrijk dat onze tuin in Zwolle ook netjes blijft. Dus fietsen we tijdens de vakantie meestal één keer per week van Ommen naar Zwolle om even de tuin te doen. Dit is voor ons eigenlijk gewoon een dagje uit, want ’s avonds fietsen we gewoon weer terug naar Ommen. “