De grote tocht van mevrouw van Gelder

Het wordt een lange dag, 5 december, maar ze kijkt er al weken naar uit. Mevrouw van Gelder gaat op de verjaardag van de goedheiligman al haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen bezoeken. En dat is niet niks! 5 plaatsen, 26 mensen, veel chocoladeletters en een hele berg cadeaus. Ze regelt het allemaal zelf, een aantal jaren geleden overleed haar man.

“Ik vind Sinterklaas een prachtig feest, echt een kinderfeest. We vieren het al meer dan 40 jaar. De kleinsten krijgen een cadeau en als ze 18 zijn, doen ze mee met lootjes trekken.” Door corona loopt 5 december wat anders. Je mag maar 3 mensen ontvangen. Dat wordt lastig met 26 familieleden! Mevrouw van Gelder laat zich niet uit het veld slaan. “Ik ga ze allemaal bij langs, iemand bood aan om te rijden, zo fijn! Van Harderwijk tot Biddinghuizen, van Zwolle tot Kampen. Voor de kleinsten heb ik cadeaus en ik heb een tas vol chocoladeletters.” Haar huis in Westenholte staat er vol mee!

Met zoveel kleine kinderen in de familie, blijft deze oma dit de komende jaren doen. “Zolang ik leef, blijf ik het vieren. Je weet natuurlijk nooit hoe het leven loopt. Goed nieuws: de familie breidt zich uit. Er komt een derde achterkleinkind aan, in februari. Die doet volgend jaar voor het eerst mee!”