Zwolle, Hobbemaschool 22 appartementen

Gaat uw hart sneller kloppen van een karakteristiek jaren 30 pand, maar dan als nieuw? En wilt u graag op loopafstand van de binnenstad van Zwolle wonen? Dat kan binnenkort! DeltaWonen bouwt in de oude Hobbemaschool aan de Albert Cuypstraat/Hobbemastraat 22 appartementen: 18 in het schoolgebouw en 4 appartementen op de voormalige speelplaats. De appartementen zijn bestemd voor personen van 18 jaar en ouder en voor kleine huishoudens. De netto huurprijzen liggen tussen € 597,- en € 697,-. De bouw is inmiddels gestart. De verwachte oplevering is in het eerste kwartaal van 2019.

De woningen
In het oude gymlokaal (begane grond) worden 4 woningen met een verdieping gebouwd waar 2 slaapkamers en de douche komen. Deze 4 woningen hebben hun voordeur aan de Albert Cuypstraat. In de kap boven de gymzaal komen 2 ruime appartementen waarvan 1 met 2 slaapkamers.

In de vroegere leslokalen op de begane grond en 1e verdieping (8 stuks) komen appartementen met 1 slaapkamer. Op de zolder boven de leslokalen komen 3 appartementen met een tussenverdieping en vide. 2 van deze appartementen hebben een aparte slaapkamer, het andere appartement is een zogenaamde loft. Boven de ingang, op de 1e verdieping, komt ook een appartement. De slaapkamer van dit appartement zit op zolder. 

De 4 nieuw te bouwen appartementen (begane grond en 1e verdieping) krijgen 1 slaapkamer. Deze appartementen zijn te bereiken via de gangen van het oude schoolgebouw. Alle woningen/appartementen hebben hun eigen cv-ketel en mechanische ventilatie. De woningen hebben geen eigen berging op de begane grond, er komt een algemene fietsenberging.

Jaren 30 stijl
De kunststofkozijnen worden vervangen door stalen kozijnen. Hierdoor is de uitstraling van het pand weer net als vroeger. Het karakteristieke plafond en de kolommen blijven zichtbaar in de 4 woningen die in de oude gymzaal komen. Bij de appartementen die onder de kap gebouwd worden, blijven de spanten in het zicht.

Parkeerplaats en tuin
De vroegere speelplaats wordt ingericht als parkeerplaats en ingerichte tuin. Bewoners huren een parkeerplaats op het afgesloten binnenterrein. Deze is gekoppeld aan de woning. Bewoners kunnen geen parkeervergunning krijgen.
Aan de voorkant van het gebouw komt ook een ingerichte tuin. De tuin wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie in verband met de versnellingsactie.

De wijk
De Hobbemaschool ligt in de buurt Het Noorden in de wijk Diezerpoort. Deze wijk grenst aan de Schildersbuurt, Bollebieste, Zwolle-Centrum, Kamperpoort en de wijk Holtenbroek (gescheiden door de snelweg). Op korte afstand is een ruim winkelaanbod, een multifunctioneel centrum, bioscoop en een wijkboerderij. Er is een goede verbinding met het openbaar vervoer en u bent zo bij de snelweg.


Over dit project

Kenmerken

Plaats
Zwolle
Type
Nieuwbouw

Vragen over dit project

Verhuurinformatie

De netto huurprijzen liggen tussen €597 euro en € 697. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de woningen in de verhuur gaan.

 

U kunt reageren op deze woningen via “de Woningzoeker”

  • Schrijf u in op de website van de Woningzoeker(link).
  • Maak eventueel een zoekprofiel aan via Mijn pagina (link). In het zoekprofiel geeft u aan wat voor soort woning u zoekt.
  • Geef via ‘Mijn pagina’ aan dat u een Tipbericht wilt ontvangen. Dat is een e-mail waarin u getipt wordt over een woning die op de Woningzoeker staat en die binnen uw zoekprofiel valt.

 Het is niet verplicht om een zoekprofiel aan te maken binnen de Woningzoeker. U kunt ook zelf de website in de gaten houden.

De woningen wijzen wij passend toe. Wilt u naar een sociale huurwoning verhuizen? Dan mag u alleen een woning huren die bij uw inkomen past. U leest meer over passend toewijzen op de Woningzoeker. Bekijk passend toewijzen. (https://www.dewoningzoeker.nl/informatie/Passendtoewijzen

Meer informatie

Versnellingsactie

De bouw van deze woningen is onderdeel van de versnellingsactie sociale huurwoningen waarin de gemeente Zwolle en deltaWonen op 14 locaties in de stad tot en met 2019 versneld 445 extra sociale huurwoningen bouwen. Het doel is de wachttijd voor sociale huurwoning gelijk te houden, als niet te verkorten. Kijk ook op https://www.zwolle.nl/sociale-huurwoningen

Terug naar overzicht

Vertalen / Translate