Al onze woningen energiezuiniger

Wij werken hard aan het energiezuiniger maken van onze woningen
Dit overzicht laat hoe wij werken aan een energiezuinige en duurzame woningvoorraad. Ons doel: in 2024 hebben al onze woningen minimaal label B of een energie index van 1.37 of lager. Daarmee gaan we overigens verder dan het landelijke convenant, dat stelt dat alle corporatiewoningen in 2020 gemiddeld een label B moeten hebben.


Al onze woningen energiezuiniger en comfortabel
Ons doel: al onze woningen hebben in 2024 een energie index van 1,37 of lager. Een energie index is een getal dat laat zien hoe energiezuinig een woning is. Hoe lager het getal, hoe energiezuiniger de woning. Om dit doel te halen, moeten we op onze bestaande woningen en onze nieuwe woningen energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen plaatsen.

Maatregelen voor onze bestaande woningen
Omdat veel oudere woningen niet goed geïsoleerd zijn, gaat er veel warmte en dus ook energie verloren. Woningen kunnen dan koud en tochtig aanvoelen. De CO2 uitstoot en de energierekening zijn daardoor onnodig hoog. Daarom gaan we de komende jaren al onze bestaande woningen energiezuiniger en comfortabeler maken. Dit doen we met het plaatsen van energiebesparende voorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn het plaatsen van: dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, mechanische ventilatie. 

8000 woningen tussen 2013 en 2024 verbeterd
Tussen 2013 en 2024 gaan we ongeveer 8000 bestaande woningen verbeteren. Woningverbetering houdt bij ons in dat de woningen energiezuiniger en comfortabeler worden. Als het mogelijk is, voeren we het planmatig onderhoud gelijktijdig uit. Onze huurders, die hiermee te maken krijgen, ontvangen hierover op tijd de juiste informatie. 

Nieuwe woningen met energie besparing en energie opwekkers
De komende jaren bouwen we in Zwolle en Kampen op verschillende locaties nieuwe woningen. In de rubriek nieuwbouwprojecten ziet u wanneer we welke woningen bouwen. Ook bij onze nieuwe woningen ligt de nadruk op energie besparen en energie opwekken. Veel van onze nieuwe woningen krijgen, als dat mogelijk is, zonnepanelen of andere voorzieningen waarmee ze zelf energie kunnen opwekken.

 

Vertalen / Translate