Inschrijven als woningzoekende in de gemeente Oldebroek

Zoekt u een sociale huurwoning in Wezep of Hattemerbroek? Schrijft u zich dan in als woningzoekende. Op www.hurennoordveluwe.nl kunt u dagelijks reageren op nieuw woningaanbod. U betaalt jaarlijks voor uw inschrijving.

Veel gevraagd over Inschrijven als woningzoekende in de gemeente Oldebroek

Ik wil een woning huren in Wezep/Hattemerbroek. Hoe werkt dat?

Via www.hurennoordveluwe.nl schrijft u zich in als woningzoekende. Via de button 'start inschrijving' klikt u op het inschrijfformulier.

De kosten voor een inschrijving en de jaarlijkse verlenging zijn € 15,00.

Inschrijven kan alleen via internet. Heeft u geen internet? Kijk in uw omgeving of iemand u kan helpen of bel met onze klantenservice 038 851 02 00.

Wat kost inschrijven als woningzoekende op de Noord-Veluwe?

De kosten voor inschrijven en de jaarlijkse verlenging zijn € 15,00.

Voor de verlenging krijgt u per mail bericht wanneer u moet betalen:

  • Log in op www.hurennoordveluwe.nl, u kunt via iDeal of een eenmalige machtiging betalen, of
  • U maakt een afspraak om op kantoor te komen. Dan kunt u met een eenmalige machtiging betalen

Een jaarlijkse incasso is niet mogelijk.

Ik wil mijn inschrijving bij Huren Noord Veluwe verlengen. Hoe doe ik dat?

U kunt dit online regelen via www.hurennoordveluwe.nl. U kunt ook bij ons langskomen. Bel dan eerst om een afspraak te maken.

Ik ben mijn inlognaam en/of wachtwoord van Huurportaal Noord Veluwe kwijt. Wat kan ik doen?

De inlognaam en het wachtwoord kunt u zelf opvragen via www.hurennoordveluwe.nl. Bent u beide inloggegevens kwijt? Neem dan contact met ons op.

Ik sta onder bewindvoering, hoe regel in de inschrijf-/verlengingskosten voor Huren Noord Veluwe?

De bewindvoerder kan via iDeal of een eenmalige machting betalen, via uw persoonlijke pagina.

Lukt dit niet? Dan kan de bewindvoerder via website Noord Veluwe een contactformulier invullen. Vermeld naam en rekeningnummer van de bewindvoerder en de naam van de woningzoekende met de postcode, geboortedatum en/of inschrijfnummer.

Ik zoek een zorgwoning in Wezep/Hattemerbroek. Hoe regel ik dat?

Wij verhuren geen zorgwoningen. 

Heeft u 24 uur per dag zorg nodig? Voor een appartement in Turfhorst, Weidebeek of Veldheem kunt u inschrijven bij:

  • Careander, voor mensen met een verstandelijke beperking
  • Viattence, voor verpleeghuiszorg senioren

In deze gebouwen verhuren wij ook gewone seniorenwoningen voor 55-plussers. Inschrijven en reageren kan via www.hurennoordveluwe.nl

Hoe geef ik wijzigingen in mijn gegevens als woningzoekende door voor huurportaal Noord-Veluwe?

Wijzigingen houdt u zelf bij door in te loggen op huurportaal Noord-Veluwe.

Met name de gezinssamenstelling en het inkomen zijn bepalend bij het toewijzen van een woning. Daarom is het belangrijk de gegevens actueel te houden.

Uw telefoonnummer en e-mailadres  hebben wij nodig om u een woning te kunnen aanbieden. Zorg ervoor dat deze altijd juist zijn.

Welke gegevens heb ik nodig om mij in te schrijven als woningzoekende?

Hiervoor heeft u uw persoonsgegevens en uw verzamelinkomen nodig. U vindt dat op:

  • De inkomensverklaring van de Belastingdienst over 2016, 2017 of 2018.
  • De voorlopige of definitieve aanslag van de Belastingdienst over 2016, 2017 of 2018.
  • De definitieve toekenning zorg- of huurtoeslag.

Gaat u met meerdere personen verhuizen? Tel dan van alle meeverhuizenden het verzamelinkomen op. Het inkomen van kinderen hoeft u nooit in te vullen, ongeacht de leeftijd.

Vul de kinderen wel in bij het aantal meeverhuizende personen. Bent u zwanger? Dan telt het kind niet mee voor de huishoudgrootte.

Kan ik me inschrijven voor een nieuwbouwwoning Wezep/Hattemerbroek?

Het aanbod van nieuwbouwwoningen vindt u op www.hurennoordveluwe.nl. U heeft een inschrijving nodig om te kunnen reageren.

Hoe lang moet ik wachten tot ik in Wezep/Hattemerbroek een huurwoning krijg?

Dat is moeilijk te voorspellen. Dit is afhankelijk van bijvoorbeeld inschrijfduur, in welke straat u wit wonen of welk type woning u zoekt. Meer informatie ziet u bij Onlangs verhuurd op www.hurennoordveluwe.nl. Hier staat met hoeveel inschrijfduur een bepaald type woning in welke plaats is toegewezen.

In het lotingmodel is inschrijfduur niet bepalend. Daarin wordt geloot en maakt iedereen evenveel kans.

 

Vervalt mijn inschrijving bij Huurportaal Noord Veluwe als ik niks van me laat horen als jullie mij een woning aanbieden?

Nee, uw inschrijving vervalt niet direct. Maar als u een woning weigert of niet reageert op een woningaanbieding, dan heeft dit wel gevolgen. Hoe dit werkt leest u op www.hurennoordveluwe.nl.

Is mijn inschrijving voor het huurportaal Noord-Veluwe ook geldig voor woningen in andere gemeentes op de Noord-Veluwe?

Ja, uw inschrijving is ook geldig in de gemeente Elburg, Ermelo, Putten, Harderwijk, Nunspeet en Oldebroek. Wilt u in de gemeente Epe, Hattem of Heerde wonen? Schrijft u zich dan in bij woningcorporatie Triada.

Waar kan ik een uittreksel Basisregistratie Personen (BRP) opvragen?

Het uittreksel kunt u opvragen bij de gemeente waar u op dit moment staat ingeschreven. Of u maakt zelf een uitdraai van uw adreshistorie via mijn.overheid.nl. Het uittreksel mag niet ouder zijn dan 1 maand.

Verhuren jullie seniorenwoningen in Wezep/Hattemerbroek?

Ja, wij verhuren woningen bestemd voor 55-plussers. Deze vindt u op www.hurennoordveluwe.nl waar ook de andere woningen aangeboden worden.

Wat is een zorgwoning?

Een zorgwoning is een huurwoning waar u, ook bij behoefte aan zorg, zelfstandig kunt wonen. En waar u kunt deelnemen aan activiteiten.

Ik zoek een woonwagen/standplaats in de gemeente Oldebroek. Hoe regel ik dat?

Wij verhuren deze niet. Kijk voor informatie op de website van de gemeente Oldebroek.

Mijn partner is overleden, de inschrijving bij Huurportaal Noord Veluwe staat op zijn of haar naam. Hoe regel ik dat de inschrijving op mijn naam komt?

U vult het formulier 'Wijzigingsformulier wegens overlijden partner' in dat op de website www.hurennoordveluwe.nl staat. Stuur het formulier, samen met een kopie van de overlijdensakte, aan ons op. Dit kan via de post of e-mail.

Ik ga samenwonen, maar sta alleen ingeschreven op het Huurportaal Noord-Veluwe. Kan mijn partner bij mijn inschrijving gezet worden?

Dat kan, u kunt uw partner zelf opvoeren bij uw inschrijving. Er wordt voor uw partner een eigen inschrijfdatum aangemaakt.

Heeft u beide een inschrijving? Dan kunt u de inschrijvingen samenvoegen. Ook dit regelt u zelf via www.hurennoordveluwe.nl.

Wij staan samen ingeschreven voor een woning in Wezep/Hattemerbroek, maar gaan uit elkaar. Wie mag de inschrijving houden?

U kunt uw inschrijving splitsen. U kunt dit zelf regelen via de website www.hurennoordveluwe.nl. De inschrijving kan niet gesplitst worden als u een woningaanbieding heeft of de inschrijving geblokkeerd is.

Meer vragen (14)

Vertalen / Translate